Wildcard SSL sertifikası, bir etki alanına ve tüm alt etki alanlarına uygulanan dijital bir sertifikadır. Wildcard karakter gösterimi, bir yıldız işaretinden ve alan adından önceki bir noktadan oluşur. SSL sertifikaları, SSL şifrelemesini alt etki alanlarına (subdomain isimlere) genişletmek için genellikle Wildcard kullanır. Geleneksel bir SSL sertifikası tek bir alan adında çalışır.
SSL'in kullanılacağı alan adınızı girin ve işleme devam edin
Wildcard SSL Sertifikası
Wildcard SSL Sertifikası, her bir domain için ayrı SSL sertifikasını almanızı önler ve para tasarrufu sağlar.
Birden fazla domain – subdomain aynı SSL ile yönetildiği için zamanı optimal kullanırsınız.
Wildcard SSL ile domainadresiniz.com adlı alan adınızın; login.domainadresiniz.com ve pay.domainadresiniz.com gibi subdomain'leri de koruma altına alırsınız.
Kolay sertifika yönetimi.
En ucuz fiyat, sınırsız alt alan – subdomain güvenliği, çoklu sunucu esnekliği.
Wildcard SSL Sertifikası Avantajları ve Özellikleri
Kurumunuza / Firmanızın internet sitesi ve E-Ticaret siteleri için prestijli ve güçlü çözüm
Wildcard SSL verilerinizi korur
Wildcard SSL sertifikasının temel işlevi, sunucu-kullanıcı arasındaki iletişimin güvenli bir şekilde sürdürülmesidir. Kimlikler, parolalar, kredi kartı numaraları vb. hassas verilerinizi koruma altına alın.
Yüksek Gelir – Güçlü Şifreleme
128/256 Bit şifreleme ile üst düzey koruma sağlayın. Firma bilgilerinin doğrulanması size olan güveni artıracak ve satışlarınız güven endeksli sürekli artacaktır.
Domain Doğrulama
Wildcard SSL satın almak ve internet sitenize tanımlamak çok kolaydır. Domaine ait mail adresine gelecek linki onaylayarak dakikalar içerisinde web sitenizi güvenli hale getirebilirsiniz.
Garanti Teminatı İle Güvendesiniz
Wildcard SSL sertifika güvence bedelleri oldukça yüksektir. Wildcard SSL sertifika markasına göre garanti ücretleri değişmektedir. Sertifika kaynaklı sorun yaşamanız halinde size yüksek garanti ücreti ödemektedir.
Ücretsiz Wildcard SSL Kurulumu
Wildcard SSL için gerekli belgeler konusunda ücretsiz teknik destek sağlamaktayız. Wildcard SSL kurulumu konusunda SSL teknik destek uzmanlarımız sizin için SSL sertifikanızı tanımlayabilirler.
Site Güvenlik Mührü
İnternet sitenizde yer alan Wildcard SSL güvenli site mührü sitenize için güven verir. Site mührü sertifikayı sağlayan SSL markasının siteye verdiği güvenceyi gösterir.
Wildcard SSL Sertifikası Nedir?
Bilgisayar ağlarında Wildcard SSL sertifikası, bir etki alanının birden çok alt etki alanıyla kullanılabilen bir genel bir SSL sertifikasıdır. Temel kullanım amacı web sitelerinin HTTPS ile güvenliğini sağlamak içindir fakat ana özelliği subdoman (alt alan adları) adları da kapsar. Normal SSL sertifikalarla karşılaştırıldığında, her bir alt alan için bir sertifikadan daha ucuz ve daha kullanışlıdır. Bu da alt etki alanlarını güvence altına alarak karmaşıklığı daha da basitleştirir ve maliyetleri düşürür.
Wildcard SSL sertifikaları, doğrulama düzeyi, domain sayısı ve birlikte kullanılabileceği sunucu sayısı temelinde kategorize edilmektedir. Benzer şekilde doğrulama düzeyine göre kategorize ettiğimizde DV (domain validation) Wildcard, OV (organization validation) Wildcard ve EV (extended validation) Wildcard sertifikası olarak adlandırılırlar. Multi-domain wildcard sertifikaları ve Multi-server wildcard sertifikaları alan adı ve sunucu sayısına göre veriliyorlar.
Wildcard SSL ve standart SSL sertifikaları arasındaki benzerlikler ve farklılıklar var. HTTPS artık zorunlu olmaya başladı. Tüm web tarayıcılar tarafından gereksinim olarak gösteriliyor. Sitenize HTTPS aracılığıyla hizmet vermek için, sunucunuza bir SSL sertifikası yüklemeniz gerekiyor. Ardından web sunucunuz üzerinden tüm girişleri HTTPS bağlantıları yapacak şekilde yapılandırmanız gerekir. Wildcard SSL sertifikası sizi büyük bir maliyetten kurtarır. Normal SSL sertifikası ile aynı endüstri standardı şifreleme gücünü sağlamaktadır. Her ikisi de standart olarak 2048 bit RSA imza anahtarlarıyla geliyor. 256 bite kadar şifrelemeyi kolaylaştırır.
Wildcard SSL sertifikası, teknik olarak RFC 2818'e göre yalnızca tek bir alt etki alanı eşleşmesi desteklenmektedir. EV (Genişletilmiş Doğrulama) sertifikalar için wildcard almak mümkün değildir. Wildcard SSL, multi-domain sertifikalarına veya UCC türündeki sertifikalarla eklenebilir.
Wildcard SSL Nasıl Çalışıyor?
Wildcard SSL sertifikası, bir web sitesini ve sınırsız sayıda alt alanı şifrelemek için çok fonksiyonlu bir dijital imzadır. Esnekliği, uygun maliyetli olması ve yönetim kolaylığı büyük avantajlar sağlar.
Bir Wildcard, özünde, bir düzeydeki tüm alt etki alanlarının ana etki alanıyla birlikte şifrelenmesine izin veren bir SSL sertifikasıdır.
Tipik olarak, bir SSL sertifikası sadece bir domain adresini korur. xyz.com için aldığınız SSL sertifikasını example.xyz.com için kullanamazsınız.
Wildcard SSL sertifikası ile ana domain altındaki subdomain adreslerini güvence altını alır.
Örnek verelim:
mail.domain.com
login.domain.com
dev.domain.com
Bunların tümü birinci seviye subdomain örnektir. Hepsi aynı Wildcard ile güvence altına alınabilir. Sınırsız. Yani bir subdomain limiti bulunmuyor. Fakat bir fark bulunuyor.
example.mail.domain.com
login.member.domain.com
gibi ikinci düzey subdomain adresler için ek bir Wildcard SSL'e ihtiyacınız olacaktır.
Wildcard sertifikanız için bir CSR oluştururken, alanınızı * .domain.com olarak girin.
Bir Wildcard SSL sertifikası satın aldıktan sonraki adım, alan adınızın önündeki yıldız işaretiyle (örneğin * .xyz.com) bir sertifika imzalama isteği (CSR) oluşturun. Sertifika yetkilisi (CA) daha sonra bir SSL sertifikası yayınlayacak ve bunu tüm birincil subdomain adresleriniz için kullanabileceksiniz. E-posta yoluyla size korunan alan adlarınız gönderilecektir.
Wildcard SSL Kullanmanın Avantajları
Alt alan adlarının güvenliğini sağlamak için en ideal yaklaşım Wildcard SSL Sertifikası kullanmaktır. Bu SSL sertifikaları, çok sayıda alt alan adıyla kullanılabilen genel anahtar kimlik doğrulamasının kullanımı sunar. Kolay yönetilir, tek bir noktadan tüm subdomain adreslerinizi yönetebilirsiniz veya sonradan eklenecek bir subdomain adresini kolayca dahil edebilirsiniz. Her bir alt alan için birden çok ayrı ayrı SSL Sertifikası satın almak size maliyetli ve yönetimi zor bir işlev sunar. Fakat işletmeniz Wildcard SSL Sertifikası kullanarak tüm subdomain adreslerini koruma altına alabilir.
Wildcard SSL sertifikaları, tüm alt alan adlarınız için yalnızca bir SSL Sertifikasına sahip olacağınız ve hepsi aynı yenileme tarihine sahip olacağı için kolay yönetilir.
Güvenceye almak istediğiniz ikincil seviye subdomain adresleriniz varsa (https://test.mail.abc.com gibi) o zaman ayrı bir SSL satın almanız gerekecektir. Her 2. düzey alt alan adı için sertifika gereklidir. Diğer opsiyon ise bir UCC / SAN SSL Sertifikası satın alabilirsiniz. O size sahip olduğunuz ikincil seviye subdomain adreslerinizi de güvence altına almanıza izin verir. Ancak maliyetleri biraz daha yüksektir.
Wildcard SSL Sertifikasında DV ve OV türünde doğrulama mevcuttur. Güvenli sınırsız alt alan adlarını barındırabilirsiniz. Statik / dinamik güven mührü verir. Dakika içerisinde üretilir ve kurulur. Paradan ve yönetim süresinden tasarruf edin. % 99'un üzerinde tarayıcı uyumludur. 2M USD’ye kadar garanti ücreti vardır.
"Normal" bir SSL sertifikası, bir alan için şifreleme sağlar. Ayrıca tek alanlı SSL sertifikaları, EV dahil üç doğrulama seviyesinde de mevcuttur. Öte yandan, Wildcards birden çok alt etki alanına sahip web sitelerini korur. Satın alma işlemi sırasında sertifika imzalama isteğinizi oluşturduğunuzda, şifrelemek istediğiniz etki alanı düzeyinde bir yıldız işareti koymanız yeterlidir.
Wildcard SSL sertifikasının dezavantajı, bir subdomain alanında sertifikanın iptal edilmesi gerekiyorsa, diğerlerinde de iptal edilmesi gerekiyor. Yani örnekte verdiğimiz login.abc.com için bir güvenlik ihlali söz konusu olursa, bu diğer subdomain adlarını da tehlikeye sokabilir. Ayrı sertifikalar satın almak daha maliyetlidir ve daha fazla yönetim gerektirebilir belki fakat her bir alt alanın ayrı ayrı korunmasını sağlar.
En Düşük Fiyat ve En İyi Destek
Wildcard SSL sertifikası konusunda tüm SSL markalarına ait Wildcard SSL ürünlerini sitemiz üzerinden satın alabilirsiniz.
1,75 milyon ABD dolarına kadar garanti bedeli, www ve www olmadan güvenli erişim, ücretsiz güvenli site mührü, ücretsiz uzman desteği hizmetlerimizden yararlanmak için Atak Domain'den hemen bir Wildcard SSL sipariş verebilirsiniz.
Ucuz Wildcard SSL sertifikalarımız standart x.509 dijital imzaya sahip olup çoğu masaüstü ve mobil tarayıcılar için uygundur. Seçtiğiniz sertifika sağlayıcısına bağlı olarak ECC şifreleme, sınırsız sunucu lisansı, günlük kötü amaçlı yazılım taraması, güvenlik açıkları değerlendirmesi, güvenlik mühür araması ve sayfa yükleme hızını artırma gibi bazı ek özelliklere sahip olacaksınız.
Google Organik Aramalarda Yükselin
Özellikle Google üzerinde organik aramalar tüm web siteleri için en önemli trafik kaynağıdır. Wildcard SSL sertifikası ile HTTPS’e geçiş yaparak, organik arama sonuçlarında sıralamanızı yükseltebilir, rakiplerinizden bir adım öne geçebilirsiniz.
Wildcard SSL ve Normal SSL Farkları
İnternet üzerinde web tabanlı hizmetler kullandığında, SSL / TLS sertifikaları kimlik doğrulama ve güvenlik için bir standart haline gelmiştir. SSL sertifikalarının nasıl kullanılacağına ve amaçlarına bağlı olarak değişiyor, çoklu kullanım sertifikaları geleneksel sertifikalara kıyasla daha fazla esneklik sağlar. Çoklu domain SSL sertifikaları birden çok FQDN (tam nitelikli domain adresleri) ve subdomain adreslerini koruyarak, yönetim maliyetlerinizi düşürür ve sertifika kurulumunu, yönetimini ve dağıtımını basitleştirir.
Çok kullanımlı özellikli SSL sertifikalarından biri Wildcard SSL Sertifikalarıdır. Alan adınızı ve onun altında çalışan birincil düzeydeki tüm subdomain adreslerinizi güvence altına almanıza yardımcı olur, zaman ve para tasarrufu sağlar. SSL Wildcard sertifikaları, SSL yönetim süreçlerini basitleştirmenize olanak tanır. Bireysel sertifika satın alımlarına kıyasla maliyet tasarrufu sağlar. Tek bir FQDN (ana domain) altında birden çok alt alanı güvence altına almanıza olanak tanır. Wildcard sertifikaları mevcut ve gelecekte kullanacağınız subdomain adreslerinize anında koruma sağlarken yönetim maliyetlerinizi de düşürür. Wildcard SSL sertifikaları, belirli hizmet adlarını içermez ve her zaman domain adresinin önüne bir joker karakter (* olarak gösterilir) içerir. Wildcard sertifikası, birden çok tek amaçlı sertifika kullanmaktan daha esnektir. Sertifikayı güncellemenize veya yeni sertifika satın almanıza gerek kalmadan sonradan eklenecek hizmetleri ekleyebilir, değiştirebilir veya değiştirebilirsiniz.
Wildcard SSL sertifikalarının önemli kazanımları bulunur. Ana etki alanına ve ikinci düzey etki alanı adına tüm önemli güvenlik gereksinimlerinin kurulmasına yardımcıdır. Belirli bir e-ticaret sitesinde kurulduğu vakit ikinci seviye alan adlarında yeşil HTTPS sinyalini tetikler. Birkaç dakika içinde geçerli kurulumla birden çok sunucuda tek bir sertifikaya sahip olabilirsiniz. E-ticaret web siteleri tarafından yaygın olarak tercih edilir. Çünkü güvenliği için tek noktadan çözüm sunar.
Wildcard SSL sertifikası, normal SSL sertifikasıyla aynı şekilde çalışır, ancak bir wildcard sertifikası olduğundan, bir Sertifika İmzalama İsteği (CSR) oluştururken özel dikkat gösterir. Kullanıcılar, wildcard SSL için CSR oluştururken, belirli bir biçimde ortak bir ad eklemelidir. Wildcard SSL ortak adı yıldız işaretiyle gösterilir. Sertifikanız "Multi Domain Wildcard SSL" ise CSR'de "*" olmadan genel adı kullanmanızı öneriyoruz. Multi domain özelliği bir farklılık getirmektedir.
CSR kodu oluşturulurken dikkat edilmesi gerekenler:
SSL sertifikası kurulumunda ilk aşama CSR kodu oluşturmaktır. CSR kodu oluşturmak sunucu tarafında kullanılan web hosting yönetim programına göre değişiklik göstermektedir. Şayet internet sitenizin barındırılmasını bir Internet Servis sağlayıcısı - Hosting firması üzerinde yapıyorsanız, bu hosting firması size ssl sertifikası kurulumu için gereken CSR kodu bilgisini verecektir.
CSR Kodu oluşturken mutlaka aşağıdaki uyarıları dikkate alınız
a) CSR kodu için verdiğiniz bilgilerin içerisinde alttaki karakterler yer almamalıdır. ! @ # $ % ^ * ( ) ~ ? > < & / \
b) Common Name bilgisi ssl tanımlamak istediğiniz domain ile aynı olmak zorundadır. Eğer CSR kodu talebinizi alanadi.com şeklinde yaptıysanız, akabinde mail. alanadi.com şeklinde sertifika oluşturamazsınız ya da talebinizi mail. alanadi.com şeklinde yapmış iseniz ssl sertifikanızı alanadi.com altında kullanamazsınız.
Wildcard SSL Sertifikası Soru - Cevap
Wildcard SSL sertifikaları, sınırsız sayıda alt alan adlarını ve sitenizin URL'sini güvenli hale getirmenize olanak sağlar. Bu özellik, aynı etki alanındaki birden fazla siteyi veya sayfayı barındıran veya yöneten herkes için çok avantajlı bir çözümdür
Genel olarak, Wildcard SSL Sertifikaları yalnızca verildiği ana domain adresinin subdomain adreslerini güvence altına almak için kullanılabilir. Varsayılan olarak, yalnızca belirli bir alt alan düzeyinin güvenliğini sağlar. Örneğin, sertifikanız *. abc.com, aynı seviyedeki alt alan adlarını güvence altına alacaktır.
Wildcard SSL daha karmaşık yapıdadır. İşletmeler tarafından, tek bir SSL sertifikası altında birden fazla alt alan adıyla birlikte ana alanı güvence altına almak için kullanılıyor.
Ana alan adınıza ek subdomainler eklendiğinde ve onları da korumak istediğinizde Wildcard SSL güzel bir opsiyondur. “login”, “mail”, “ftp” gibi birçok subdomain için SSL kurulabilir. Tek bir alan adı SSL ile bir Wildcard SSL arasındaki en temel fark, Wildcard SSL'nin alan adına eklenen ve Wildcard karakteri olarak bilinen bir "*" önekine sahip olmasıdır. Dolayısıyla burada "*" (yıldız) olarak belirtilen şey "posta", "giriş", "ftp" veya başka herhangi bir şey de olabilir.
Wildcard SSL'nin yönetimi kolaydır. Wildcard'ı bu kadar cazip kılan şey da bu özelliğidir. Birincil alan ve tüm alt alanlar tek bir sertifika altında kaydedilir. Bu, yapılan harcamaların da önemli ölçüde daha düşük olduğu anlamına gelir. Esnektir, kullanıcının istediği kadar ve gerekli görüldüğü kadar subdomain eklenebilir. Ekonomiktir! Wildcard, bu alt alan adlarının her biri için ayrı SSL sertifikaları satın alma ihtiyacından sizi kurtarır. Güvenliğinizden ödün vermeden ekonomik de olabilirsiniz. Tarayıcı uyumluluğu bulunur. Chrome, Firefox, Safari, Apache gibi bilgisayarlarda ve akıllı telefonlarda kullanılan hemen hemen tüm tarayıcılarla uyumludur. Wildcard SSL, 256 bit şifreleme sunar.
SAN SSL Sertifikası
SAN SSL, çoklu etki alanı SSL için kullanılır. Yani web sitesi sahibinin tek bir sertifika altında birden çok alan ana domain adreslerinin güvenliğini korumakla görevlidir. Açıktır ki, Wildcard ve SAN SSL arasındaki en büyük fark, SAN birden çok ana domain için uygulanabilir (örneğin abc.com, xyz.com gibi) ancak Wildcard bunu yapamaz. SAN ayrıca UCC (Birleşik İletişim Sertifikası) olarak da adlandırılır.
Wildcard SSL'den en temel farkı, sertifika verilirken web sitesi sahibinin etki alanlarını ve alt etki alanlarını tanımlamasını gerekir. Daha sonradan eklemek isterse de yeni sertifika üretmesi gerekir. Yani burada Wildcard SSL kadar esnek değildir.
Birçok ana siteniz varsa, SAN Sertifikası ile hepsini tek bir sertifika ile güvence altına alabilirsiniz. SAN, neredeyse tüm mevcut tarayıcılarla uyumludur. 256 bit şifreleme sağlar. SAN SSL, birden çok adla giden bir sunucunun güvenliğini sağlamak gerektiğinde en çok tercih edilen sertifika türüdür. SAN sertifikası, çeşitli birincil etki alanları için güvenlik sağlar ve etki alanları bunun altında listelenir. SAN, büyük bir kuruluş için ideal opsiyondur.
Wildcard SSL sertifikasıyla tüm subdomain adreslerinizi koruyabilirsiniz. Sistemimiz üzerinden sipariş vererek, sadece yıldız işaretiyle ana alan adınızı yazmanız yeterli olacaktır.
"Normal" bir SSL sertifikası, bir alan için şifreleme sağlar (ve Comodo SSL sertifikaları, web sitenizin hem WWW hem de WWW olmayan sürümlerini kapsayacağı için teknik olarak bir alt alan). Tek alanlı SSL sertifikaları, EV dahil üç doğrulama seviyesinde de mevcuttur.
Wildcard SSL sertifikaları paylaşılan özel anahtara sahiptir. Tüm alt alan adlarınızda aynı özel anahtarı paylaşmanı dezavantajdır. Sitenizin tamamı tek bir sunucu üzerindeyse çok önemli değil. Ancak alt alanlarınız farklı sunuculardaysa, özel anahtarınızı taşımanız ve paylaşmanız gerekir. Herkese açık birden fazla subdomain adresini koruyorsanız, güvenliği ihlal edilmiş bir sertifika anahtarı, yalnızca bir alt alan adınız yerine korunan tüm subdomain adreslerinizin güvenliğini etkileyecektir.
Wildcard SSL EV doğrulama seçeneği taşımaz. Ek olarak, Wildcard sertifikalar yeşil adres çubuğunu etkinleştirmesi için EV seçeneğini barındırmamaktadır. Bu bir güvenlik kararıdır. Bu nedenle, alt alanlarınızda EV yani yeşil bar istiyorsanız, bir EV Multi-Domain sertifikası kullanmak daha iyi olabilir.
EV doğrulamalı SSL sertifikaları, tüm SSL sertifikaları arasında en yüksek düzeyde güven sağlar. EV SSL sertifikalarının yanlış kullanımını önlemek için bazı kuralları tanımlandı. EV SSL sertifikası verilmesi için bu kuralları tanımlayan üretici CA (sertifika otoritesi, üreticisi), bir sertifikayla ilişkili her ana bilgisayarın doğrulanmasını şart koyuyor. Bu nedenle Wildcard EV sertifikası satın almak veya satılması mümkün değil. Bilindiği gibi Wildcard SSL için tanımlamalar gereği yıldız işareti (*) kullanılır. Örneğin tüm subdomainlere uygulamak için *.abc.com gibi uygulanır ve buradaki subdomain adesleri açıkça listelenmeyen sınırsız sayıda alt alan adı anlamına gelir. Kısacası EV tipi SSL için tüm uygulanacak adresleri doğrulamanız gerektiği için Wildcard kullanılması mümkün olmuyor.
EV sertifikası kullanarak alt alan adlarının korunması için birtakım uygulamalar yapabilirsiniz:
1. Birkaç ayrı EV SSL sertifikası satın alabilirsiniz. Korumak istediğiniz yalnızca birkaç alt alan adınız varsa bu ideal seçenek idealdir. Bu durumda tek bir EV sertifikasını her birine verebilirsiniz. Elbette dezavantajı, büyük olasılıkla her sertifika için gerekli verileri ayrı ayrı girmeniz gerekebilir. Bu her kullanıcı için uygun bir opsiyon değil.
2. EV multidomain sertifikası satın alabilirsiniz. Aslında bu seçenek daha kullanışlı. Sebebi ise çoklu SSL sertifikası yeterince sayıda domain adını kapsar ve içerisinde subdomain adlarını da barındırır. Sertifika ile korumak istediğiniz birçok domain ve subdomain alanlarınız varsa bu seçenek daha karlıdır. Ne kadar çok alan adı eklerseniz, çoklu alan sertifikası standart EV sertifikasına kıyasla o kadar verimli duruma gelir.
Kullanıcı tüm alan adlarını aynı anda içeren bir sertifika için yalnızca bir istek gönderebilir ve bu iyi bir zaman tasarrufu sağlar. Sertifikaya verildikten sonra dahi ek domain adresleri ekleyebilirsiniz. Ayrı EV sertifikaları opsiyonundan daha ziyade çoklu domain sertifikası daha avantajlıdır. Yönetimi kolaydır. Tek bir noktadan tüm etki alanlarını yönetmek elbette birçok bağımsız sertifikayı yönetmekten çok daha kolaydır.
SSL sertifikası bir alan adına bağlıdır. Bu nedenle, sertifikayı ve listelenen domain adresinin *.domain.com şeklinde görmüşseniz bu bir Wildcard SSL sertifikasıdır. Eğer domain adresi domain.com ise o zaman o alana özgüdür. Bu, SSL'nin konusundaki ortak adı kontrol ederek yapılabilir.
Wildcard SSL sertifikalarının gerçek dezavantajları vardır. İşler ters gittiğinde, daha hızlı yayılan bir enfeksiyon gibidir. Sertifikanın anahtarı paylaşılan olduğu için, bir SSL’in güvenliğinde oluşacak zaafiyetle diğer alan adlarınız da tehlikeye girer.
Wildcard sertifikası, daha büyük bir etki alanındaki tüm subdomain adresleri tarafından kullanılan bir genel anahtar sertifikasıdır. Herkese açık bir web sunucusunda bir wildcard sertifikası kullanarak, hepsi aynı sertifika ile şifrelenmiş sınırsız alt alan adının güvenliğini hızlı bir şekilde sağlayabilirsiniz. Kolay ve ekonomiktir.
Wildcard SSL sertifikası birden fazla sunucuda kullanılabilir. Bunu yapmak için gereken birkaç işlem bulunuyor. Bir yönetici sistemi kullanılarak veya OpenSSL kullanılarak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Sertifikanın orijinal sunucuya yüklenmesi gerekecektir. Birden çok sunucu için farklı platformlar kullanıyorsanız, dosyanın biçimini diğer sunucular için dönüştürmek için kopyayı kullanabilirsiniz. Sertifikalar bir sunucuya yüklendikten sonra, onu (özel anahtarla birlikte) dışa aktarmanız gerekiyor ve muhtemelen biçimi dönüştürmeniz gerekir (farklı platformlar için). Sonrasında ise başka sunuculara yüklemeniz gerekir.
Süresi dolmuş bir sertifika kullandığınızda, şifreleme ve karşılıklı kimlik doğrulama riskiniz vardır. Tüm subdomain adreslerinizde de güvensiz olarak işaretlenme riskiniz bulunuyor. Kullanıcılar sitenizin süresi dolmuş bir SSL sertifikasıyla ziyaret ettiklerinde, siteye girmelerini engelleyen bir uyarı işareti görüntülenecektir.
DV doğrulamalı bir wildcard SSL sertifikası için herhangi bir belge gerekmemektedir. OV türündeki bir doğrulama için organizasyonunuza ait belgeler firmamız tarafından istenmektedir. Faaliyet belgeniz gerekir. EV türünde ise wildcard kullanılmadığı için herhangi bir evrak da gerekmemektedir.
E-Ticaret sistemleri için genellikle birçok subdomain oluşturulur. Kesinlikle Wildcard SSL sertifikasının avantajlarını görebilirsiniz. Bu işletmenizle ilgili bir durumdur.
Bazı SSL sağlayıcıları tarafından denemek için ücretsiz olarak Wildcard SSL hizmeti veriliyor. Ayrıca Let’s Encrypt’in de Wildcard desteği bulunuyor.
Bazı SSL üreticileri sınırlamalarda bulunuyor. Genellikle sınırsızdır ancak bunun da bir sınırı olabilir. Her domain için 500 adet subdomain adresini koruyabilirsiniz.
Wildcard karakterli bir DNS kaydı, önceden tanımlamadığınız tüm alt alan adları için DNS isteklerini yanıtlayan bir kayıttır. DNS kaydı oluştururken ana bilgisayar alanına yıldız işareti (*) girerek Wildcard A kayıtları ve CNAME kayıtları oluşturabilirsiniz.
Wildcard DNS Kaydı, var olmayan alan adlarına yönelik istekleri eşleştirmek için kullanılır. Wildcard, alan adının en soldaki etiketi (parçası) olarak "*" kullanılarak belirtilir, Bu tür kayıt, tüm alt alan adlarının aynı web içeriği kümesini tek bir DNS girişiyle paylaşmasına olanak tanır.