
Wordpress site taşıma işlemi nasıl yapılır? Cpanel ve Plesk hosting yönetim panelleri üzerinden site yedeği alınarak taşıma işlemi nasıl gerçekleştirilir? Merak ettiğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz bütün bilgileri bu içerikte sizler için derledik.
Hangi durum ve nedenler için web sitenizi farklı bir hosting firmasına taşımalısınız? Sitenizi taşımanızı gerektiren bazı durumlar:
Daha İyi Bir Performans
Web sitenizin kaynak tüketimi artması ve mevcut hostinginizin yetersiz gelmesi ya da hosting hizmetinde kesinti, kopma ve teknik destek memnuniyetsizliği gibi konulardan dolayı web sitenizi daha iyi bir hosting firmasına taşımalısınız.
Güvenlik & Uygun Fiyatlar
Mevcut barındırma hizmetinizin fiyatlarında ciddi bir artış olduysa, bütçenize uygun ve güvenilir bir hosting firmasına geçiş yapmanızın zamanı gelmiştir. Kampanyalı ya da en uygun fiyatlı hosting paketleri arasından, ihtiyacınızı karşılayan güvenilir bir sağlayıcıya geçiş yaparak hem maliyetleri düşürebilir hem de sitenizin güvenliğini artırabilirsiniz.
Daha Fazla Sunucu Kaynağı İhtiyacı
Mevcut hosting paketinizin kaynakları yetersiz kalıyorsa ve aynı sağlayıcıdaki üst paketler bütçenize uygun değilse, farklı bir hosting firmasına geçiş yapmayı düşünebilirsiniz. İhtiyacınıza uygun bir paket seçerek, sitenizin performansını artırabilir ve kesintisiz bir deneyim sunabilirsiniz.
Wordpress sitenizi başka bir hosting firmasına taşırken dikkat etmeniz gereken en önemli kriterler:
DNS Geçiş Süresi: Web sitenizi taşırken DNS (Name Server) ayarlarınızın 24-48 saatten daha uzun süre olabileceği için site taşıma işlemini en az ziyaretçinizin olduğu zamanları tercih edin.
Full Yedek: Olası bir sorun ya da hata durumuna karşılık veritabanlarınızı ve eposta hesaplarınızın yedeğini alın.
SMTP ve E-Posta Kontrolleri: Mevcut Mail adreslerinizin sorunsuz bir şekilde yeni hosting hesabınıza aktarıldığını ve sitedeki iletişim formu gibi alanların çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
PHP Sürümü: Web sitenizin yeni sunucuda sorunsuz çalışması için PHP sürümü ve veritabanı uyumluluğunu kontrol edin.
SSL Sertifikası: Mevcut SSL sertifikanızın yeni hosting firmanıza sorunsuz bir şekilde taşındığını ya da sitenizin bütün istekleri HTTPS bağlantı protokolüyle yanıt verdiğinden emin olun. Yeni hosting firmanıza ücretsiz SSL Kurulumu hizmeti olup olmadığı konusunda da bilgi almalısınız. (SSL Sertifikası Sorgulama sayfası ile güvenlik sertifikanız hakkında daha detaylı bir bilgi alabilirsiniz.)
Kaynak Tüketimi: Mevcut hostinginizde web sitenizin ne kadar kaynağa ihtiyacı olduğunu belirleyerek sitenizin ihtiyaçlarını karşılayan bir hosting paketi satın almalısınız.
Web sitenizi yeni bir sunucuya taşımak istiyorsanız, manuel işlemlerle uğraşmak yerine farklı yöntemlerle süreci kolaylaştırabilirsiniz. WordPress site taşıma eklentileri, kontrol panelleri (Plesk’ten Plesk’e, cPanel’den cPanel’e) veya doğrudan hosting firmasının sunduğu taşıma desteği gibi seçeneklerle zahmetsizce geçiş yapabilirsiniz. Peki, hangi yöntem sizin için en uygun? İşte görselli anlatımla en pratik site taşıma yöntemleri ve detayları!
Cpanel’den Cpanel’e site taşıma işlemi nasıl yapılır? Bu işlemi sizler için adım adım ele alalım.
NOT: Veritabanınız ile ilgili bilgileri hatırlamıyorsanız bu durumda Cpanel üzerinden yeni bir veritabanı oluşturup yedeğinizi yeni veritabanı içerisine atarak site taşıma işleminizi başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.
WordPress sitenizi başka bir hostinge veya domaine taşımak için kullanabileceğiniz en iyi site taşıma eklentileri şunlardır:
All-in-One WP Migration: Kolay kullanımıyla popülerdir. Ücretsiz sürümü küçük siteler için uygundur.
Duplicator: Yedekleme ve taşıma işlemlerini pratik bir şekilde yapar. Ücretsiz sürümünde bazı kısıtlamalar vardır.
WPVivid Backup Plugin: Yedekleme ve taşıma işlemlerini otomatikleştiren kapsamlı bir eklentidir.
Migrate Guru: Büyük ölçekli siteler için idealdir ve ücretsizdir.
BackupBuddy: Ücretli bir yedekleme ve taşıma eklentisidir, profesyonel destek sunar.
UpdraftPlus: Yedekleme odaklı olmasına rağmen premium sürümünde taşıma özelliği de sunar.
VaultPress (Jetpack Backup): Otomatik yedekleme ve taşıma işlemleri için kullanılabilir.
Küçük siteler için All-in-One WP Migration, büyük ve karmaşık siteler için ise Migrate Guru veya Duplicator Pro iyi bir seçim olabilir. Taşıma işlemine başlamadan ön ce Cpanel ya da hosting sağlayıcınız ile sitenizin full yedeğini almanızı önermekteyiz.
Hosting Firması Desteği
AtakDomain.com ile bütün kişi ve işletmelere ücretsiz bir şekilde hosting transferi hizmeti vermekteyiz. Ücretsiz bir şekilde sitenizi AtakDomain.com’a taşımak için ihtiyacınıza uygun hosting paketini satın aldıktan sonra destek bileti oluşturarak ya da [email protected] mail adresine eski hosting panelinizin giriş bilgilerini gönderin sitenizi biz taşıyalım.