Kurumsal E-Posta Nedir? Alan Adı Uzantılı Mail Adresi Nasıl Alınır?
28.06.2024 11:06 245 Görüntülendi

Kurumsal E-Posta Nedir? Alan Adı Uzantılı Mail Adresi Nasıl Alınır?

Kurumsal E-Posta Nedir? Alan Adı Uzantılı Mail Adresi Nasıl Alınır? - Atak DomainKurumsal e-posta kullanmak, işletmenizin profesyonel görünmesine yardımcı olur, iş iletişimlerini düzenlemeyi kolaylaştırır ve iletişimde olduğunuz kişilere güven aşılamanızı sağlar. Ayrıca daha fazla personel işe aldığınızda, e-posta sisteminizi ölçeklendirmenizi de kolaylaştırabilir.

Peki işletmelere birçok avantaj sağlayan kurumsal e-posta tam olarak nedir?

Kurumsal E-posta Nedi̇r?

Kurumsal e-posta, markanızın veya şirketinizin adını içeren bir e-posta adresidir. Yani, @gmail.com veya @yahoo.com ile biten bir e-posta adresine sahip olmak yerine [email protected] gibi bir e-posta’ya sahip olmanızı sağlar. 

Kişisel E-posta vs. Kurumsal E-posta

Çalışan ya da işletme sahibi olan çoğu kişinin kişisel ve kurumsal e-posta hesapları vardır, ancak bu hesapların her biri için belirli kullanım durumları mevcuttur. 

Kurumsal e-posta, profesyonel bir imaj oluşturmak ve müşterilere ve iş ortaklarına güven aşılamak için çok önemlidir. İş iletişiminizde kişisel e-posta kullanmak profesyonelce görünmeyebilir ve potansiyel müşterileriniz üzerinde olumsuz bir etki bırakabilir. Güvenilirlik sağlamak ve işletmenizi etkili bir şekilde temsil etmek için mutlaka kurumsal bir e-posta adresi kullanmanız gerekir.

Kurumsal E-posta Hesaplarının Özellikleri

Kurumsal e-posta hizmetleri, e-posta mesajlarınızı verimli bir şekilde yönetmenize ve düzenlemenize olanak tanıyan bazı temel özelliklere sahiptir. 

Aşağıda bu özelliklerden bazılarını bulabilirsiniz: 

1. E-posta depolama alanı

Ücretsiz e-posta servis sağlayıcılar, kısıtlı depolama alanı sunar. Bu yüzden depolama alanınız dolduğunda, e-posta iletişiminiz yarıda kesilebilir. Kurumsal e-posta hizmetlerinde ise geniş depolama alanı seçeneklerinden ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Bu sayede iş süreçlerinin kesintisiz devam etmesini sağlayabilirsiniz.

2. Üst düzey güvenlik 

Kurumsal e-posta hizmetleri, premium güvenlik özelliklerine sahiptir. Bu özellikler arasında spam filtreleme, kötü amaçlı yazılımdan koruma, veri şifreleme, iki faktörlü kimlik doğrulama ve kimlik avı koruması bulunur. Bu güvenlik önlemleri, şirket içi ve dışı iletişimin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.

3. Teknik destek

Ücretsiz bir e-posta servisi kullandığınızda, herhangi bir sorunuz olduğunda veya bir sorunla karşılaştığınızda, karşınızda bir muhatap bulamazsınız. Fakat kurumsal e-posta hizmeti satın aldığınız servis sağlayıcıların çoğu 7/24 teknik destek sağlar. Bu, herhangi bir sorunla karşılaştığınızda, hızlı bir şekilde yardım alabilmenize ve işlerin aksamadan devam etmesine olanak tanır.

4. İşbirliği araçları

Birçok kurumsal e-posta hizmeti, belge paylaşımı, anlık mesajlaşma, video konferans ve proje yönetimi gibi işbirliği araçları sunar. Bu özellikler, ekip üyelerinin daha verimli bir şekilde çalışmasını ve projelerin daha kolay yönetilmesini sağlar.

5. E-posta yedekleme ve kurtarma

Kurumsal e-posta hizmetleri, e-posta yedekleme ve kurtarma özellikleri sunar. Bu, önemli e-postaların ve verilerin kaybolma riskini minimize eder ve gerektiğinde yedeklerden geri yükleme yapabilmenizi sağlar.

Neden Kurumsal E-posta Kullanmalısınız?

Kurumsal E-Posta Nedir? Alan Adı Uzantılı Mail Adresi Nasıl Alınır? - Atak DomainBir işletme kurmanın başlangıç aşamasındaysanız, kurumsal e-posta’ya sahip olmak öncelik listenizin en üstünde yer almayabilir. Ancak kurumsal e-posta kullanmak yerine kişisel bir e-posta kullanırsanız, bu durum marka imajınızı direkt etkiler.

İş dünyasındaki profesyonellerin %62,86'sının e-posta yoluyla iletişim kurmayı tercih ettiği, dünya genelinde her gün yaklaşık 125 milyar iş e-postası gönderilip alındığı bir dünyada, kurumsal e-posta’yı göz ardı etmek yerinde bir hareket olmaz.

İster diğer iş profesyonelleriyle mesajlaşıyor, ister müşterilerle doğrudan konuşuyor ya da e-posta pazarlaması yapıyor olun, kurumsal e-posta’nın işinizin ayrılmaz bir parçası olduğunu asla unutmayın.

  • E-posta sağlayıcınızın sunduğu tüm güvenlik özelliklerinden yararlanabileceğiniz için iş güvenliğinizi artırabilirsiniz.
  • Kurumsal e-posta sizi ve işletmenizi kolayca tanınabilir ve hatırlanabilir kılar.
  • Potansiyel müşterilerle iletişim kurarken marka tutarlılığını sağlayabilirsiniz, bu da dönüşüm şansını artırabilir.
  • İşletmeniz için güvenilirlik oluşturmanıza yardımcı olur.
  • Veriler e-posta yoluyla paylaşılıyor ve saklanıyorsa, şirketiniz veri güvenliği düzenlemelerine uygun kalır.
  • Kolayca daha fazla çalışan e-posta adresi oluşturabilir ve bu şekilde düzenli kalabilirsiniz.
  • Girişiminizi büyütmeyi planlıyorsanız, kurumsal e-posta, daha fazla personel işe alırken ve müşterilerle ilişkiler geliştirirken işinizi kolaylaştırabilir.

Kurumsal E-posta Kullanmanın Avantajları

Marka güvenilirliğini ve profesyonelliğini aktarmanın yanı sıra, kurumsal e-postanın temel avantajı, özellikle işletmelerin e-posta ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulmuş bir platformda yerleşik olmasıdır. Bu, genel e-posta sağlayıcılarına kıyasla sayısız özellik ve avantaj bulacağınız anlamına gelir.

İster çok sayıda çalışanı olan büyük bir şirketi yönetiyor olun, ister tek başınıza ya da küçük bir ekiple işe başlıyor olun, ihtiyaçlarınız ve istekleriniz o kadar da farklı değildir. Profesyonel e-posta sağlayıcıları genellikle aşağıdaki gibi özelliklerle kullanıcı ihtiyaçlarını karşılar:

1. Üstün yönetim

Genel e-posta adresleri ile çeşitli işlevleri ihtiyaçlarınıza göre ne kadar optimize edebileceğinizin bir sınırı vardır. Fakat kurumsal e-posta ile genellikle takvim işlevselliğinden gelişmiş filtre seçeneklerine kadar postaları daha etkili bir şekilde yönetmenize yardımcı olacak bir dizi yazılım seçeneğine sahip olursunuz.

2. Kolay ölçeklenebilirlik

Kurumsal e-posta sağlayıcıları kolayca genişletmeye izin verme eğilimindedir, böylece işletmeniz büyüdükçe yeni e-posta adresleri oluşturabilir veya e-posta yönetimini kolaylaştırmak için info@, admin@ ve daha fazlası gibi takma adlar oluşturabilirsiniz. 

3. Gelişmiş güvenlik 

Kurumsal e-posta’nın temel faydalarından biri de güvenliktir. Çünkü e-posta iletişiminde sadece kendi verileriniz değil, aynı zamanda müşterilerinizin verileri de sizin sorumluluğunuzdadır. KVKK ve GDPR gibi yasalar güvenliğe daha fazla sorumluluk yüklediğinden, e-posta sağlayıcınızın gelişmiş güvenlik özellikleri ile donatılmış olması çok önemlidir. 

4. Profesyonellik ve güvenilirlik

Markanızla eşleşen bir kurumsal e-posta adresi kullanmak (örneğin, [email protected] ) profesyonellik ve güvenilirlik havası verir. İşletmenin meşru ve köklü olduğuna işaret ettiği için müşteriler, ortaklar ve potansiyel müşteriler arasında güven oluşturmaya yardımcı olur.

5. Marka kimliği

Kurumsal e-posta adresi, her e-posta gönderdiğinizde marka kimliğinizi güçlendirir. Markalaşmanın ince ama tutarlı bir biçimi olarak hizmet eder ve işletmenizi kişileriniz için daha tanınabilir ve hatırlanabilir hale getirir.

6. Müşteri güveni ve iletişim

Müşterilerin profesyonel bir e-posta adresi kullanan bir işletmeye güvenme ve onunla etkileşim kurma olasılığı daha yüksektir. Kurumsal e-posta; müşteri desteği, sorular ve ilişki kurma için çok önemli olan doğrudan ve güvenilir bir iletişim kanalı sağlar.

7. Ölçeklenebilirlik ve özelleştirme

İşiniz büyüdükçe iletişim ihtiyaçlarınız da artar. Kurumsal e-posta hizmetleri ölçeklenebilirlik sunarak gerektiğinde birden fazla e-posta hesabı ve takma ad oluşturmanıza olanak tanır. Ayrıca, iletişimi etkili bir şekilde organize etmeye ve yönetmeye yardımcı olan farklı departmanlar veya ekip e-postaları (ör. [email protected] [email protected]) kurma gibi özelleştirme seçenekleri de sunar.

8. İşbirliği ve üretkenlik

Kurumsal e-posta hizmetleri genellikle paylaşılan takvimler, görev yönetimi ve belge işbirliği özellikleri gibi bir dizi üretkenlik aracıyla birlikte gelir. Bu araçlar işletmenizdeki ekip çalışmasını ve iletişimi kolaylaştırarak genel üretkenliği ve verimliliği artırır.

Alan Adı Uzantılı Mail Adresi Nasıl Alınır?

Kurumsal E-Posta Nedir? Alan Adı Uzantılı Mail Adresi Nasıl Alınır? - Atak DomainAşağıdaki listedeki adımları takip ederek alan adı uzantılı bir mail adresi alabilirsiniz:

1. Bir e-posta sağlayıcısı seçin

E-posta sağlayıcısı, e-posta hesabınızı barındıran ve hesabınıza erişim sağlamanıza olanak tanıyan bir hizmettir. 

Her e-posta servis sağlayıcının sunduğu kurulum, hizmetler ve güvenlik seviyeleri farklılık gösterdiği için işletmeniz için doğru sağlayıcıya karar verirken kullanım kolaylığını, güvenlik ve gizlilik politikalarını ve özel bir işletme alanı oluşturup oluşturamayacağınızı göz önünde bulundurmanız gerekir.

Ayrıca kullanımı kolay ve kapsamlı bir kontrol paneli aramanız da süreç boyunca size çok yardımcı olacaktır. Kontrol paneli, kullanıcı e-posta adreslerini yönetmenize ve spam politikaları ve filtreleri, e-posta imzaları ve her türlü kısıtlama dahil olmak üzere alanla ilgili tüm ayarları yapmanıza olanak tanır.

Atak Domain tarafından sunulan Kurumsal E-Posta paketlerini incelemek isterseniz, linke tıklayabilir ve yukarıda sıraladığımız tüm avantajlardan faydalanarak alan adınıza özel e-posta ile prestijinizi artırabilirsiniz. 

2. Bir domain kaydedin

Halihazırda bir alan adınız yoksa e-posta sağlayıcınız size bir alan adı sağlayabilir. Linke tıklayarak Atak Domain üzerinden hemen bir domain kaydı yapabilirsiniz. 

3.  E-posta adresinizi seçin

Bir işletme e-posta hesabı oluşturduktan ve işletmeniz için bir alan adı belirledikten sonra kullanıcı adı da dahil olmak üzere e-posta adresinizin biçimi hakkında düşünün.

E-posta adresinizin kullanıcı adı kısmı @ işaretinden önce gelir.

Bu genellikle ya bir departman adı ya da bireysel kullanıcının adıdır.

Bireysel bir kullanıcının e-posta adresi için kullanıcı adları tam adını veya bunun varyasyonlarını ve departmanını içerebilir.  

Tüm çalışanların kullanabileceği bir e-posta adresi formatı seçmek marka tutarlılığı sağlayabilir ve müşterilerin sizinle ve ekibinizle iletişim kurmasını kolaylaştırabilir.

En Çok Sorulan Sorular

Kurumsal E-Posta Nedir? Alan Adı Uzantılı Mail Adresi Nasıl Alınır? - Atak Domain

1. E-posta nedir ve neden önemlidir?

Elektronik postanın kısaltması olan e-posta, elektronik cihazlar üzerinden mesaj gönderip almanın bir yoludur.

Yaygın e-posta kullanımından önce, mektuplar ve telefon görüşmeleri uzun mesafeli iletişimin en yaygın araçlarıydı. Bir mektubun ulaşmasının uzun zaman alması ve uluslararası aramaların masraflı olması gibi her ikisinin de sayısız dezavantajı vardı. 

Fakat e-postalar, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi birine anında ulaşmanızı mümkün kılar.

2. Kurumsal e-posta’nın en önemli yönleri nelerdir?

Bir e-posta sağlayıcısı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken çeşitli faktörler vardır. Bunlar aşağıdakileri içerir:

  • Güvenlik
  • Kullanım kolaylığı
  • Marka itibarı
  • Kullanışlı yönetim araçları

3. E-posta iletişimde ne kadar önemlidir?

Günümüzde e-posta, hem günlük konuşmalar hem de işletmeler için birincil iletişim yöntemlerinden biridir. Mektup ve telefon görüşmeleri gibi geleneksel yöntemlere göre hız, verimlilik, aynı anda birden fazla kişiye mesaj gönderebilme ve istemediğiniz e-posta türlerini filtreleyebilme gibi birçok avantajı vardır.

4. Kurumsal e-posta kullanmanın faydaları nelerdir?

Kurumsal e-posta iletişiminin faydaları aşağıdakileri içerir: 

  • Mesaj gönderme hızınız çok yüksektir.
  • Dünyanın neresinde olursa olsun herkese e-posta gönderebilirsiniz.
  • Her şey gelen kutunuzda saklandığı için önemli bir belgeyi asla kaybetmezsiniz.
  • E-postayı çevrimiçi adres defteri oluşturma, anlık mesajlaşma ve takvim etkinlikleri oluşturma gibi çeşitli diğer kullanışlı işlevler için kullanabilirsiniz.

5. Kurumsal e-posta nasıl yazılır?

Kurumsal e-posta yazmak için ihtiyacınız olan tek şey, en iyi sonuçları almak için yazarken aşağıdaki adımları takip etmek ve uygulamaktır:

  • Net bir konu satırı 
  • Uygun selamlama 
  • Kısa ve öz mesaj 
  • En iyi tekliflerinizi ve indirimlerinizi ekleme
  • İletişim bilgilerinizi içeren imza

6. Profesyonel e-posta nedir?

Profesyonel e-posta, iki profesyonel kişi arasında gönderilen e-posta türüdür. Bunlar arasında iki iş arkadaşı, yönetici ile çalışanlar, öğrenciler ile öğretmenler veya profesörleri ya da bir iş başvurusu sahibi ile işe alım müdürü yer alabilir. 

7. Kurumsal e-posta satın almak bana nasıl fayda sağlar?

Ücretsiz e-posta çözümlerinin aksine şirketinizin alan adıyla (örn. info@sirketadi) markalanmış bir e-posta alarak kurumsal e-posta ile işletmenize daha profesyonel bir imaj kazandırabilirsiniz. Ayrıca, size en az gecikme süresi ve sektördeki en iyi çalışma süresi, ölçeklenebilirlik ve güvenilirliği sağlayan gelişmiş e-posta teknolojimizden de faydalanırsınız.

Kurumsal E-Posta Satın Al!