En İyi 8 Wordpress Güvenlik Eklentisi
07.10.2024 13:27 49 Görüntülendi

En İyi 8 Wordpress Güvenlik Eklentisi

En İyi 8 Wordpress Güvenlik Eklentisi WordPress kullanan küçük bloglardan büyük kurumsal web sitelerine kadar birçok web sitesi, her dakika siber bir saldırıya uğrar. Bu siber saldırı yoğunluğu da, güvenlik endişesini hem yeni hem de deneyimli site sahipleri için sorunlar listesinin en başına yerleştirir.

Bu nedenle, sitenizi bilgisayar korsanlarından, kötü amaçlı yazılımlardan ve her türlü güvenlik sorunundan korumak için gerekli olan en iyi WordPress güvenlik eklentilerinden birini kullanmanız gerekir.

WordPress Sitenizi Nasıl Güvende Tutabilirsiniz?

Siber saldırıların istatistikleri göz önüne alındığında, WordPress kullanarak bir işletmeyi veya kendi kişisel blogunuzu güçlendirmek biraz zor olabilir. WP, herhangi bir kullanıcının değiştirebileceği veya paylaşabileceği açık kaynaklı ve ücretsiz bir platformdur, bu nedenle herhangi birinin 3. taraf tasarımcılar tarafından sürekli olarak geliştirilen çekirdeğine, temalarına ve eklentilerine kötü amaçlı bir kod veya kötü amaçlı yazılım eklemesi çok kolaydır.

Bu yüzden WP geliştiricileri, sürekli yamalar ve güvenlik güncellemeleriyle WordPress kaynak koduna koruma sağlamak için gece gündüz çalışmaktadır. Bununla birlikte, site sahipleri, herhangi bir WP sitesine belirli bir işlevsellik eklemek için tasarlanmış eklentilerin bir kombinasyonu ile bir sitenin özel ihtiyaçlarına karşılık gelen özelleştirilmiş bir güvenlik sistemi oluşturabilir.

Her durumda, sitenizin korunması için oluşturulan bir eklenti, aşağıdakiler gibi bazı temel özellikleri içermelidir:

  • Düzenli kötü amaçlı yazılım ve dosya taraması içeren sürekli web sitesi izleme 
  • Güvenlik duvarı koruması 
  • Kötü amaçlı web sitelerine karşı yardımcı olan kara liste izleme
  • Farklı rollere sahip kullanıcılar için kullanılan kimlik doğrulama protokolleri 
  • Zayıf parolaları reddeden parola protokolleri 
  • Şüpheli bir etkinlik kaydedildiğinde e-posta bildirimleri 
  • Kesintilere, saldırılara ve diğer olaylara karşı koruma için yedeklemeler 

Paylaşılan bir hosting planı kullanıyorsanız, sıkı bir web sitesi güvenliği uygulamak yalnızca sitenizi değil, sunucudaki diğer siteleri de koruyacaktır. Bir siteye bulaşan kötü amaçlı yazılım, bu paylaşımlı alandaki diğer siteleri de etkileyerek sunucunun çökmesine ve orada barındırılan tüm sitelerin çökmesine neden olabilir.

En iyi güvenlik eklentileri kullanıcı dostu ve özelleştirilebilirdir, hatta bazıları ücretsizdir ve premium sürümleri belirli siteler için faydalı olabilecek özellikler sunar. Bu eklentilerden bazıları kontrol panelinizden erişebileceğiniz resmi WP dizininde bulunurken, diğerlerini dünyanın dört bir yanındaki saygın geliştiricilerden indirebilirsiniz. Bir eklenti gerekli tüm özellikleri sunmasa bile, birbiriyle uyumlu birden fazla eklenti yükleyebilirsiniz.

İyi Bir WordPress Güvenlik Eklentisinin Özellikleri

En İyi 8 Wordpress Güvenlik Eklentisi

Web sitenizi korumak için düşünmeye değer herhangi bir eklenti aşağıdaki temel özelliklerden bazılarını içermelidir:

  • Düzenli dosya ve kötü amaçlı yazılım taraması dahil olmak üzere sürekli site izleme
  • Güvenlik duvarı koruması
  • Tehlikeli sitelere karşı koruma için kara liste izleme
  • Farklı rollerdeki kullanıcılar için kimlik doğrulama protokolleri
  • Zayıf parolaları reddetmek için parola protokolleri
  • Şüpheli faaliyetlere ilişkin anında e-posta bildirimleri
  • Siber saldırılara, kesintilere ve diğer olaylara karşı koruma için site ve dosya yedekleri

Güvenlik için en iyi WordPress eklentilerinin kurulumu ve özelleştirilmesi kolaydır ve çoğu ücretsizdir, bazı sitelerin ihtiyaç duyabileceği daha fazla özellik sunan premium seçenekler de mevcuttur. Tek bir eklenti aradığınız tüm özellikleri sunmasa bile, sitenizin kötü amaçlı yazılımları, zorla saldırıları ve bilgisayar korsanlarını savuşturmak için ihtiyaç duyduğu tam koruma setini elde etmek için birden fazla uyumlu eklenti yüklemek her zaman mümkündür.

WordPress Güvenlik Eklentisine İhtiyacım Var mı?

Paylaşımlı hosting kullanıyorsanız, sıkı bir güvenlik uygulamak, sitenizi ve sunucudaki diğer siteleri korur. Bir siteye bulaşan kötü amaçlı yazılım, paylaşımlı sunucudaki diğer sitelere de bulaşabilir ve hatta bir sunucunun çökmesine neden olarak orada barındırılan tüm siteleri çökertebilir.

Bu durum, WordPress sitelerine yönelik saldırıların sıklığı ile birleştiğinde, herkesin siteleri için güvenilir güvenlik eklentileri edinmesini önemli hale getirir.

En İyi Wordpress Güvenlik Eklentisi 

Aşağıdaki listede en iyi WordPress güvenlik eklentilerinden bazılarını bulabilirsiniz:

1. Sucury 

En İyi 8 Wordpress Güvenlik Eklentisi - Atak Domain

Sucuri, piyasadaki en iyi WordPress güvenlik eklentilerinden biridir. WordPress güvenliğini sağlamlaştırmanıza ve web sitenizi yaygın siber tehditlere karşı taramanıza yardımcı olan temel bir ücretsiz Sucuri Security eklentisi sunar.

Ancak asıl avantajı, en iyi WordPress güvenlik duvarı koruması ile birlikte gelen ücretli planlarda bulunur. Güvenlik duvarı, kaba kuvvet ve kötü niyetli saldırıların WordPress'e erişimini engellemenize yardımcı olur. Sucuri web sitesi güvenlik duvarı, sunucunuza ulaşmadan önce bile kötü trafiği filtreler. Ayrıca kendi CDN sunucularından statik içerik de sunar. Güvenliğin yanı sıra CDN ile DNS seviyesi güvenlik duvarı size muazzam bir performans artışı sağlar ve web sitenizi hızlandırır.

En önemlisi, WordPress siteniz kötü amaçlı yazılımdan etkilenirse ek ücret ödemeden temizlemeyi teklif eder. Hatta kötü amaçlı yazılımdan etkilenmiş bir web sitesini bile sizin için temizler.

Özellikler

  • SSL sertifikalarının birden fazla çeşidini sunar. Fakat bunlar için ödeme yapmanız gerekir.
  • Müşteri hizmetleri, anlık sohbet ve e-posta şeklinde mevcuttur.
  • İnternet sitenizde bir sorun olduğunda anında bildirim alırsınız.
  • Gelişmiş DDoS koruması, bazı planlarda mevcuttur.
  • Eğer ücretsiz sürümü kullanmak istiyorsanız, yine de kara liste izleme, kötü amaçlı yazılım tarama, dosya bütünlüğü izleme ve güvenlik sağlamlaştırma için değerli araçlardan faydalanabilirsiniz.

2. WordFence

En İyi 8 Wordpress Güvenlik Eklentisi - Atak Domain

Wordfence Security, sitenizi 50 kata kadar daha hızlı ve daha güvenli hale getiren ücretsiz bir kurumsal sınıf güvenlik ve performans eklentisidir. Sitenize zaten virüs bulaşıp bulaşmadığını kontrol ederek başlar. Kaynak kodunuzu sunucu tarafında derinlemesine tarayarak çekirdek, temalar ve eklentiler için resmi WordPress deposuyla karşılaştırır. Ardından Wordfence sitenizi güvence altına alır ve 50 kata kadar daha hızlı hale getirir.

Wordfence Security %100 ücretsizdir. Ayrıca support.wordfence.com adresindeki premium destek bilet sistemine erişmenizi sağlayan Premium API anahtarının yanı sıra SMS yoluyla iki faktörlü kimlik doğrulama, ülke engelleme ve belirli zamanlar için tarama planlama olanağı da sunar. Eklentinin yaratıcıları ayrıca birden fazla site anahtarı için kaydolduğunuzda büyük indirimler sağlayarak geliştiriciler için daha ucuz hale getirir. Örneğin, 25 anahtar seçildiğinde fiyat her site için yıllık yaklaşık 29 dolara düşer. Genel olarak, birden fazla web sitesi geliştiriyorsanız ve hepsini korumak istiyorsanız, Wordfence'i göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu güvenlik eklentisi, WordPress sitenizde bazı güvenlik sorunlarına neden olabilecek yeni özellik olan WordPress 5.6'daki uygulama parolasını da devre dışı bırakabilir.

3. All in One WordPress Security and Firewall

En İyi 8 Wordpress Güvenlik Eklentisi - Atak Domain

Bu ücretsiz eklenti ile geliştirici veya kodlama deneyimine gerek yoktur. Web sitelerini herhangi bir güvenlik zayıflığına karşı tarar, önleyici tedbirler önerir ve hesabınızın etkinliğini izler. All in One WordPress Security and Firewall eklentisi yedeklemeleri otomatikleştirir ve kötü amaçlı yazılım varlığı tespit edildiğinde belirli otomatik düzeltmeleri gerçekleştirebilir. Diğer birçok eklentiyle birlikte çalışır ve gerektiğinde anında güncelleme gönderir.

Özellikler

  • Eklenti ücretsizdir.
  • Kötü amaçlı PHP kodu ve SQL enjeksiyon koruması sağlar.
  • Belirli kişileri ve coğrafi konumları engellemek için IP filtreleme yapmanıza olanak tanır.
  • Uygun şekilde güçlü parolalar oluşturmanızı sağlayan bir parola aracı sunar.
  • Hatalı .htaccess ve .wp-config dosyalarını yedekleyebilir ve geri yükleyebilirsiniz.
  • Yorum spam'ini önlemenize olanak tanır.

4. Defender

Defender, tüm kullanıcılar için iki faktörlü kimlik doğrulama, dosya ve site taraması ve IP izleme veya kara listeye alma sağlayan bir dizi kullanımı kolay güvenlik özelliğine sahiptir. Premium sürümü belirli ihtiyaçlar için bazı ek özellikler sunarken, hem ücretsiz hem de profesyonel sürümü sitenizde tespit edilen konular için anında e-posta bildirimleri sunar.

5. VaultPress,

En İyi 8 Wordpress Güvenlik Eklentisi - Atak Domain

VaultPress çoğunlukla yedekleme hizmetlerine adanmıştır. Ücretsizdir, ancak tüm medya dosyaları, yayınlar, yorumlar ve diğer içerik türleri için gerçek zamanlı planlanmış yedeklemeler sunan, saldırılara, virüslere veya kesintiler gibi kazalara karşı koruma sağlayan premium bir sürümü de vardır.

Ayrıca kötü amaçlı yazılım taraması veya şüpheli etkinliklerin e-posta bildirimleri gibi varsayılan güvenlik özellikleri de içeriyor.

6. Google Authenticator

Birçok WP güvenlik eklentisi iki faktörlü kimlik doğrulama sunar, ancak bu özellik Google Authenticator ile ayrıca yüklenebilir. WP sitelerini kullanan tüm kullanıcılar için bu özelliğin reklamını yapar ve tüm mobil cihazlarla uyumludur. Pro sürümü ayrıca SMS ve e-posta için özelleştirilebilir şablonlar gibi ek seçenekler sunar.

7. iThemes Security

En İyi 8 Wordpress Güvenlik Eklentisi - Atak Domain

Bu eklentinin ücretsiz ve premium versiyonları vardır ve güvenlik sorunları için otomatik düzeltmelerle tarama yaparken spamları, botları ve daha önce diğer kullanıcılara saldıran kullanıcıları yasaklar. Premium sürüm, zamanlanmış kötü amaçlı yazılım taramaları, parola oluşturucu ve diğer tüm işlevleri yönetmek için bir gösterge tablosu widget'ı gibi bazı ek özellikler içerir.

Özellikler

  • Web sitenizde herhangi bir güvenlik açığı sorunu varsa, bunu tek bir tarama ile yakalar ve sorunu saniyeler içinde çözer.
  • Kötü şöhretli kullanıcılara, hosting sağlayıcılara ve botlara direnmek kolaydır.
  • Sunucunuzun güvenliğini artırmanızı sağlar.
  • Hesaplarınıza güçlü parolalar atayabilirsiniz.

Bu güvenlik eklentisinin ücretli versiyonu ücretsiz olana göre biraz daha iyidir. Ekstra bir mobil uygulama olan Authenticator ile size ek özellikler sunar. İki faktörlü bir kimlik doğrulayıcıdır. 

  • WordPress anahtarları için sorunsuz güncelleme sunar.
  • Kötü amaçlı yazılım taraması planlamak kolaydır.
  • WordPress'inizin tüm güvenliğini yönetmek için kontrol panelinde bir widget ekler.
  • Doğrudan profil ekranından güçlü şifre oluşturucu sağlar.

8. Two-Factor

En İyi 8 Wordpress Güvenlik Eklentisi - Atak Domain

Parolanız web sitenizi güvende tutmada hayati bir rol oynar. Bu nedenle uzun ve karmaşık bir parola kullanmanız önemlidir. 

Ancak, parolanızın gücünün siber saldırının başarılı ya da başarısız olması üzerinde hiçbir etkisinin olmadığı bazı siber saldırılar vardır. Örneğin, tuş vuruşlarını kaydeden yazılımlar, giriş bilgileriniz de dahil olmak üzere yazdığınız her şeyi kaydedebilir. 

Her zaman en iyi uygulamalara uymanız tavsiye edilse de, yalnızca parolanızın gücüne güvenmek iyi bir fikir değildir. İşte bu noktada Two-Factor eklentisi devreye girer.

Bu eklenti WordPress web sitenize ekstra bir güvenlik katmanı ekler. Etkinleştirildiğinde, bilgisayar korsanlarının kontrol panelinize erişebilmeleri için ek bir kimlik doğrulama kontrolünden geçmeleri gerekir.

Örneğin, Two-Factor'u adresinize bir kod göndererek e-posta doğrulaması yapacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Bu senaryoda, hesabınıza erişmek için bu kodu WordPress panosuna girersiniz. 

Bilgisayar korsanının e-postanıza erişimi olmadığı sürece, WordPress şifrenizi bilse bile siteniz güvende olur. Bu, birinin çalınan bir şifreyi size karşı kullanmasını çok daha zor hale getirir.

Özellikler

  • Sitenizi bir veya birden fazla İki Faktörlü Kimlik Doğrulama (2FA) sağlayıcısı kullanarak koruma
  • Çeşitli kimlik doğrulama yöntemleri arasından seçim yapma 
  • Faydalı bir sahte yöntem kullanarak sitenizin 2FA'sını test etme 
  • Hesabınızı yedekleme kodları ile kurtarma

Asla Yalnızca WordPress Güvenlik Eklentilerine Güvenmeyin

Bir WordPress güvenlik eklentisine sahip olmanın yanı sıra aşağıdaki görevleri de yerine getirdiğinizden emin olmanız gerekir.

  • WordPress temalarınızı ve eklentilerinizi güncel tutun.
  • Her zaman iyi bir web hosting şirketi seçin.
  • Güvenli ve güçlü parolalar kullanın.
  • WordPress web sitenizin yedeğini her zaman alın.
  • Web siteniz için bir SSL sertifikası yükleyin.
  • WordPress eklenti ve temalarını asla güvenilir olmayan kaynaklardan indirmeyin.
  • WordPress web sitenizin kullanıcı izinlerini yakından takip edin.
  • Bilgisayarınızın güvenli ve emniyetli olduğundan emin olun.
  • Güvenli olmayan ağlara bağlanırken iyi bir VPN sağlayıcısı kullandığınızdan emin olun.

Sonuç olarak WordPress yaygın olarak güvenli bir İçerik Yönetim Sistemi (CMS) olarak kabul edilmektedir. Bununla birlikte, hiçbir platform %100 güvenli değildir ve çekirdek yazılımı en iyi WordPress güvenlik eklentileri ile güçlendirmeniz önemlidir.